https://aaalandje.nl

Er wordt veel meer gezopen (en geblowd) dan voor corona, blijkt uit onderzoek van onze podcastmakers. Dat komt omdat het keurslijf alleen maar verder wordt aangetrokken, denkt Anja. Dat levert een hoop verdriet op: neem de boze bellers bij het UMC Groningen, nadat bekend werd dat dit ziekenhuis een speciale afdeling opent om mensen gedwongen in quarantaine te plaatsen. Een storm in een glas water, dankzij slecht communicatiebeleid.

Wat de overheid wel lukt: mensen bang maken voor het virus. Is daarom de avondklok politiek nauwelijks omstreden? En je zal maar een agent zijn die overtreders op moet jagen. Alhoewel: met de politiehelikopter is dat best leuk. 

Dan: hoe de jongere generaties klem zitten door het overheidsbeleid. Opnieuw een overheid die niet levert waarvoor ze op aarde is, ziet Roy. Dat het desondanks geen goed idee is om alles aan de markt over te laten, blijkt aan het slot van de show, als hij onthult welk verdienmodel de vele providers rond de eeuwwisseling gebruikten om wat te verdienen aan ‘gratis internet’. Toetje: appeltjes van Oranje, vieren we over dertig jaar koninginnedag nog?

Door Jan-Willem

The Hague bureau chief aaalandje

Geef een reactie