https://aaalandje.nl

Droefenis volop in deze aflevering, niet ondanks maar dankzij de versoepelingen die het kabinet aankondigde. Want feiten, die liegen niet (en dat slaat niet op het oplopende aantal besmettingen). Wel verwonderen ze: waarom kan  Boris Johnson wel een tijdpad aangeven richting versoepelen, een dag voordat Hugo bij hoog en laag beweert dat dit niet kan?

Boris Johnson fascineert ook de makers van deze podcast. Deze clip maakten we bij de aflevering over Dominic Cummings.

Verder in de show

In Leek bij Groningen stierven twaalf mensen in een verzorgingshuis na de vaccinatie tegen covid-19, ook werden tientallen zorgmedewerkers plots ziek. Net als eerder in het UMC Groningen. Schrokken daarom de huisartsen zo toen velen na het tweede prikje ineens koorts kregen?
De wereld is groter dan Nederland, en daarom niet alleen aandacht voor Sigrid Kaag, maar ook voor de beachvolleybal wereldkampioenen uit Duitsland die in Qatar nu toch in bikini mogen ballen, daarvoor moesten ze wel eerst met een boycot dreigen.
Plus: Welke minister speelde een glansrol als stemacteur in een tekenfilm? Onderzoeksjournalistiek blijkt in de familie te zitten.

Muziek (cc non-commercial) by Lena Orsa (final tune) en Joshua Empyre (opening tune); instant rimshot onder artikel 15 Auteurswet (journalistiek citaatrecht) uit Zeg ‘ns AAA (componist Ruud Bos)

Door Jan-Willem

The Hague bureau chief aaalandje

Geef een reactie