https://aaalandje.nl
Enkele duizenden mensen zijn zojuist bij de Amsterdam Arena begonnen aan een protestmars. Zij lopen vanaf de Amsterdam Arena naar het Bijlmerpark om te demonstreren tegen strenge lockdownmaatregelen.
vrouw bij demonstratie

Het is een internationaal protest, dat in meerdere steden vandaag wordt gehouden. Dat is niet voor het eerst. Bij voorgaande edities liet burgemeester Halseme honderden deelnemers afvoeren uit de binnenstad. Nu zijn de betogers ‘verbannen’ naar de ArenA Boulevard, veilig uit het straatbeeld in de historische binnenstad.

De opkomst lijkt volgens videomedia die de tocht live uitzenden, veel groter dan eerder. Voorop in de stoet gaan veteranen. De demonstraties krijgen nauwelijks een plek in de tv-journaals en kranten, valt veel luisteraars van de podcast op. In deze aflevering van de podcast gingen we al uitgebreid in op hoe dat kan, en het forse politiegeweld dat soms wordt gebruikt.

Omdat wij niet zo sturend willen zijn, kan je hier naar beelden kijken. Rond drie uur werd op een veld bij de ArenA het officiële deel van de demonstratie beëindigd, waarbij organisatoren de politie en de gemeente bedankten voor hun medewerking.

demonstratie world wide demo beeld videoinverzet

Hieronder kijk je naar een livestream van de demonstratie. Die wordt voor de duidelijkheid niet gemaakt door AAAlandje.

Door Jan-Willem

The Hague bureau chief aaalandje

Geef een reactie