https://aaalandje.nl

Zo klinkt onderzoeksjournalistiek in bedrijf: AAAlandje gaat verder waar Druktemaker Pieter Derks stopte. Follow the money in de duistere zakenwereld van de generaal en de Baarnse bossen. Release 9 april 2021
testen van de testmaatschappij – radio aan – tv uit

Want wat ging hij in marstempo op zijn doel af, in zijn geweldige radiocolumn over sneltesten. De vage Stichting Open Nederland en dan. Daaro volgen we het geldspoor van de verplichte swabs voor de komende pilots met Fieldlabs. Waarom rinkelt de coronakassa van de testsamenleving steeds bij één bedrijf, Lead Healthcare? Roy, Anja en JW vinden al snel opvallende lijntjes naar de eigenaar, David van Hartskamp. En een zwikkie oude bekenden…

aaa afl 10

Chapter Markers 4:12 Ondernemen in de culturele sector 5:38 Kunstsubsidie geven, baantje nemen (crossing border schandaal 070 in commissie van Johannes ‘Maestro’ Leertouwer) 11:40 De nieuwe Omtzigt van de Schone Kunsten 16:33 Fieldlab tapijtbom 22:24 Na #debat: Waar was het waterkanon? 25:31 Biden stopt plotseling met uitrol vaccinatiepaspoort 27:25 Met een negatieve test van de GGD mag je Duitsland niet in 28:58 Groepsimmuniteit op Urk? 32:42 Gezondheidswinst voor Lead Healthcare 38:50 Boomhut Buit Better – de zakenpartners van David van Hartskamp 41:16 Elke avond file bij de McDrives 42:00 RIVM adviseert Sauvignon shaming: alleen drank kopen bij de slijterij 44:22 Bill en Melinda in Baarn (afvinklijstje)

Door Jan-Willem

The Hague bureau chief aaalandje

Geef een reactie