https://aaalandje.nl

Philips, Great Reset? Nou nee.

De uitrol van de 'Great Reset' van het World Economic Forum is volop onderweg, en een Philips-topman waarschuwt nu: het plan staat gelijk aan Godshaat. 

Dat betoogt Laurens van der Tang, de baas van Philips’ softwaredochter VitalHealth, in het Reformatorisch Dagblad. De captain of industry pelt in een uitgebreid artikel de complottheorien van de realiteit. Conclusie: de toekomstvisie waardoor Klaus Schwab wereldberoemd werd, wordt afgepeld van een complottheorie tot een project dat al vol op stoom is geraakt.

the great reset dossier

De reden daarvoor is voor de bevindelijk-gereformeerde opiniemaker evident. “Wat echter vooral pijnlijk duidelijk wordt, is dat God in alle scenario’s ontbreekt. Hoewel Hij door de pandemie spreekt als door een megafoon, wordt Hij geheel genegeerd. Negeren is een vorm van Godshaat”, eindigt een achtergrondverhaal over de filosofie achter het mantra build back better.

Philips Great Reset

Laurens van der Tang schrijft op de opiniepagina in de rubriek Toegespitst:

Het feit dat machtigen der aarde in het achterliggende jaar tot een nieuwe wereldorde opriepen, zorgde voor veel wantrouwen en vormde een vruchtbare voedingsbodem voor complottheorieën. Dat is begrijpelijk, maar het debat over de vraag of er van een complot sprake is, kan het zicht op de werkelijkheid vertroebelen. De Great Reset is namelijk al in volle gang en lijkt bovendien onomkeerbaar. Niet per se omdat een elite van enkelingen in het geniep aan knoppen draait, maar meer omdat we te maken hebben met onbeheersbare ontwikkelingen (soms al eerder ingezet) en met mondiaal kuddegedrag.

De auteur bekijkt de coronacrisis als man van Philips, great reset niet vanaf de zijlijn: Van der Tang kwam in 1987 in dienst van het softwarebedrijf Baan Company. Vanaf 1990 was hij lid van de Raad van Bestuur, en van 2000-2003 president. Sinds 2006 is hij CEO van VitalHealth Software, een bedrijf dat software ontwikkelt voor de medische sector. Bovendien is hij als investeerder actief met Forward Enterprises, gericht op het bouwen van duurzame softwareondernemingen. Hij vervult daarnaast diverse bestuursfuncties in de reformatorische gezindte.

Baan is een van de meest vooraanstaande automatiseerders van Nederland. Een van de grootste automatiseerders van de wereld is ook volop met het onderwerp bezig, besprak aaalandje in aflevering 6.

Door Jan-Willem

The Hague bureau chief aaalandje

Geef een reactie