https://aaalandje.nl
Vooraf verguisd, achteraf best goede vulling van de buis: een meisje in een oranje gevangenispakje op bezoek bij het RIVM. Aflevering 9 van de podcast!
verguisd? don't shoot the piano player

In Bilthoven mocht Milou Deelen interviews doen over de rekenmodellen, R-getallen en andere statistische cijfers die het leven in coronatijd zijn gaan bepalen. Ophef was er al bij de eerste foto’s en beelden: want niemand droeg een mondkapje! Spoiler: dat hoefde ook niet. Althans als je de regeltjes zo uitlegt als het RIVM

Ook Diederik Jekel is ingehuurd door het rijksinstituut, de programmamaker die bekend is als presentator van wetenschapsprogramma’s op de publieke omroep. Hoe onafhankelijk is dat eigenlijk? Daarover kan je je met de kennis van begin mei opnieuw vragen stellen. Is het wel gezond, RIVM zo innig met de media?

Van navelstaren tot hoog over vliegen: lezers vragen of Nederland geen afwaardering verdient. Daarna: de beurs over de besmettingscijfers, en buiten speuren naar straaljagers: Roy analyseert wie nu wie zit op te fokken: Rusland of de Navo. Hij legt in 10 minuten uit hoe Poetin boos werd nadat hij na de val van het IJzeren Gordijn werd buitengesloten.

Maar we beginnen bij RTLZ. Want Hans de Geus krijgt als beurscommentator wel eens tabak van de zuurpruimerij van het RIVM. Hij is niet bang voor Jaap van Dissel. Hoe zit dat met de RIVM’ers zelf?

5:19 De AEX door ’t dak na RIVM-alarm 13:05 Binnen bij het RIVM! Zonder mondkapje! 27:38 De Navo en Rusland 41:13 AAA Geheugentrainer

special thanks to the following artists that shared tunes under licence ccnc abel kjartan (jingle) lena orsova (tune with the best govt in de world) joshua empyre – opening tune

Achtergronden: NRC schreef kritisch over de samenwerking tussen media en RIVM. Maar onder ons opgemerkt: die was wel eens inniger op pregnantere punten in het begin van de pandemie.

Wil je de hele uitzending van NPO Bilthoven terugzien? De uitzending ‘coronavirus uitgelegd – rekenmodellen en het virus’ van 30 maart 2021 staat uiteraard nog online – tax payer’s money at work. Meer pods over corona vind je hier. Ben je op zoek naar vrede op aarde over bijvoorbeeld de r0-waarde, steek dan hier je licht op:

Door Jan-Willem

The Hague bureau chief aaalandje

Geef een reactie