https://aaalandje.nl
Tweede Kamerlid Wybren van Haga heeft zich afgesplitst van Forum voor Democratie, samen met Hans Smolders en Olaf Ephraim. Dat gebeurt een week nadat Thierry Baudet afgrijzen wekte door de Dodenherdenking aan te grijpen voor kritiek op het coronabeleid.

In aflevering 16 staan podcasters JW, Anja en Roy al stil bij de radicalisering van Baudet, met als dieptepunt de poster die hij verspreidde op 5 mei. Hiervan namen Van Haga en Theo Hiddema openlijk afstand.

Vanuit alle hoeken bekritiseerden organisaties Baudet. Maar zelf was de politicus buiten beeld. Corona, gonsde het meteen aan het Binnenhof. Leed hij bij de posterrel wellicht aan koorts door corona? Hij was ziek, gaf hij gisteren toe.

Van Haga veroverde bij de verkiezingen bijna evenveel stemmen als Baudet. AAAlandje volgde dat op de voet. Lees en luister hier meer.

Door Jan-Willem

The Hague bureau chief aaalandje

Geef een reactie