https://aaalandje.nl
avondklok rommel grapperhaus

In aflevering 3 een inkijkje in de werking van de senaat, de Eerste Kamer. Daar sloeg GroenLinks als een blad aan de boom om voor een toezegginkje. We weten allemaal waar dat toe heeft geleid.

avondklok ingerommeld - zo zijn we niet getrouwd

Nu stemt de Tweede Kamer in met een wet die coronatesten verplicht stelt, TENZIJ je bent gevaccineerd. Het binnendringen met een wattenstaafje: als ik dat bij jou zou doen, dan kan me dat een straf wegens verkrachting opleveren.

In de volgende podcast gaan we in op hoe de stemming verliep. Maar luister eerst eens terug (het klonk toen nog iets minder strak allemaal) naar hoe de avondklok door het parlement werd gejast:

Shownotes

Vrijdagmiddag zeg je sorry in de Eerste Kamer, ministers horen hun wetten in de senaat op dinsdag voor te leggen. Hoefde je Ferd niet te vertellen, die had al eerder met dit bijltje gehakt. De ‘chambre de reflection’, noemen senatoren hun huis graag: toegerust op het technisch beoordelen van wette die de Tweede Kamer heeft goedgekeurd. Maar van reflectie was op vrijdagmiddag 20 februari weinig sprake. Samen maakten de senatoren er een sprint van. Intussen veranderde President van het gerechtshof Marie-Anne Tan-de Sonnaville van een cheetah in een schildpad, tijdens de behandeling van het nog wel als ‘turbospoed’ ingestelde hoger beroep van het kabinet. Het is wereldnieuws:, merkt Roy: ‘Mijn Russische schoonvader prijst ons voor het ‘harmoniseren’ van de regels met die van ons. BBC-correspondent Ann Holligan bevroeg over zoveel cynisme onlangs Rutte, en werd met alle égards uitgekafferd.

Zwembaden en Spa's

Door Jan-Willem

The Hague bureau chief aaalandje

Geef een reactie