https://aaalandje.nl
pfizer
De koepel van GGD's trekt haar eigen oekaze in: het gele vaccinatieboekje mag toch voor de covid-19 inentingen worden gebruikt.

Dat zegt de koepel van gemeentelijke gezondheidsdiensten GGD GHOR op Twitter. Om dit te onderstrepen gebruikt de koepel de methode Ernst –AstraZeneca– Kuipers: doen alsof je iemand anders’ fout erkent, in plaats van je eigen keutel intrekken.

Want het was toch echt de koepel die samen met minister Hugo de Jonge, maar voor zover AAAlandje bekend zonder instemming van volksvertegenwoordigers, op 14 mei het gebruik van het door de WHO erkende Internationaal Bewijs van Inentingen bij het grofvuil zette.

Bericht GGD Ghor op vrijdagavond 14 mei, de dag na Hemelvaart

Het gele boekje gold al niet als vaccinatiepaspoort, aldus De Jonge. Dat is gek, want zijn ministerie is zelf de uitgever, blijkens het meest zichtbare plekje op de cover van het boekje.

Hoewel op de vrijdag na Hemelvaart en dan nog ’s avonds, is stilletjes afschaffen mislukt. Meteen komt kritiek. Zo weigert de helft van de GGD’s het idee van De Jonge uit te voeren. Of het terugdraaien te maken heeft met een beladen Kamerdebat vandaag over de coronamaatregelen, is niet bekend. Het heeft er evenwel enige schijn van:

Evenmin is bekend wie in Utrecht de aandacht afleidde van de 1,8 miljard euro aan verdwenen bonnetjes voor mondkapjes, onderdeel van 5,1 miljard onrechtmatig besteed geld (het overige bedrag ging op aan maatregelen die om technische redenen niet goed kon worden verwerkt in de boeken, zoals de zorgbonus).

Door Jan-Willem

The Hague bureau chief aaalandje

Geef een reactie