https://aaalandje.nl
oplossing elders

Je hebt er even op moeten wachten, maar hier is eindelijk aflevering 20 van AAAlandje: een eerbetoon van onze ‘superstagiair’ aan Radio Tour de France.

Je gaat luisteren naar het eerste deel van de etappe tussen La Haye (Den Haag, -red) en Zwolle, alwaar Roy van Veen voor het eerst de presentatie van de podcast overneemt. Dit omdat de directeur van een grote winkelketen hem vrolijk had gevraagd naar zijn ‘stage’ bij AAAlandje. Deze man krijgt alvast de eerste Bonnetjestrui omgehangen, want hij heeft de cols die in het parcours van deze website zitten verstopt als eerste bedwongen.

Radio Coronica komt naar je toe deze zomer? De GGD komt naar je toe deze zomer!

Hugo de Jonge (met bronvermelding)

In de show: het meest foute standaard-frame van politieke verslaggeving, de horse race. Als het dan over het jaar van de spuiten gaat, met toppen in Zwitserland en kans op zomaar een kudde Schwab op de weg, dan is de wielermetafoor nooit ver weg. Davos is nog ver, maar de Great Reset wacht op niemand.

Een audiovisueel anachronisme: Drie podcastmakers op een rij, uit de tijd dat je al blij was met een CD-wisselaar: Laurens ten Dam (in zijn eerste Tour de France), uiterst rechts podcastmaker Harmen van der Veen en daarnaast Jan-Willem Navis. Foto is gemaakt door Jan Luursema na een aankomst bergop op Prato Nevoso (ITA).

Onze speciale dank gaat uit naar de speciale voix-sûr van de altijd vrolijke bakkersmeid van Michel. En de herinneringen -bij ondergetekende- aan een Tourdebuut samen met Laurens Ten Dam, die met podcasten al net zo hard van me wegfietst als op een glooiende weg heuvelaf.

Dat programma heb ik echt nog nooit gehoord

Roy bij een onverwacht ‘mondeling tentamen’ over NOS Radio Tour de France

Door Jan-Willem

The Hague bureau chief aaalandje

Geef een reactie