https://aaalandje.nl

Onbevestigde geruchten uit de ministerraad in de podcast van deze week. Het kabinet vreest voor grootschalige onlusten bij het invoeren van een vaccinatieplicht tegen covid-19. Dat is een belangrijke reden om er van af te zien, hoorde Roy. Luister hier:

De bron van dit verhaal hoor je in aflevering 26 van de politiek-satirische podcast. Die brengt deze week de politiek in vakantiestemming, door een masterclass framing te houden. dat het reilen en zeilen aan het Binnenhof steeds meer weg heeft van de succesformule van de Efteling.

Hoofdpersonage is Holle Bolle Gijs, want in de week dat Europa massaal op vakantie ging, maakten machthebbers overal ter wereld van het gebrek aan oplettendheid gebruik om de ‘politieke vuilnis’ buiten te zetten. Zo biechtte de baas van de World Health Organization op dat hij toch wel erg voorbarig was. Met het glashard ontkennen van de theorie dat het nieuwe coronavirus uit een lab in het Chinese Wuhan ontsnapte.

Ook Boris Johnson en Emmanuel Macron gebruikten de vakantietijd, voor vaccinatieplicht bij het clubben en om uit eten te gaan. Dat ging niet stilletjes voorbij, vele tienduizenden mensen gingen de straat op, net als in Spanje en Italië overigens.

In Nederland brak een waar ’take out the trash’ titanengevecht uit. Hugo de Jonge ging in hoger beroep tegen het geruchtmakende vonnis over het buiten werking stellen van de Wet Openbaarheid van Bestuur.

timmermans efteling sprookjesbos

Geef een reactie