https://aaalandje.nl

Terwijl de formatie muurvast zit op onder meer het onderwerp of de erfbelasting voor miljonairs ietsje omhoog moet, heeft vorige maand opnieuw een slachtoffer van de toeslagenaffaire zichzelf van het leven beroofd.

Dat meldt De Telegraaf vandaag in een aangrijpend verhaal, waarin de weduwe vertelt hoe ze ondanks de tegemoetkoming die het demissionair kabinet deed, ‘keer op keer terug in de put’ wordt geduwd.

In onze nieuwste podcast bespreken we hoe institutioneel racisme al sinds de jaren tachtig voorkwam bij de Belastingdienst, maar toen juist nog gericht was op het helpen van immigranten bij het doen van aangifte. Dat de situatie zo uit de hand heeft kunnen lopen, is een cocktail van politieke druk, slechte (lees gerust: evil) automatisering en de heersende Haagse doctrine om gemaakte fouten met een publicitair mistgordijn te omringen. Zo werd de toeslagenaffaire volgens Haagse ingewijden middels chantage uit de verkiezingscampagne geweerd. De voorbeelden van deze werkwijzen kennen de makers uit de eigen praktijk.

cover aflevering 24 aaalandje
Zoek hulp als u zelf rondloopt met gedachten over zelfdoding. Dat kan 24/7 bij 113 (0800-0113) bij een team van professionele hulpverleners.

Door Jan-Willem

The Hague bureau chief aaalandje

Geef een reactie