https://aaalandje.nl
arrestatie hans

Als het waterkanon straks rijdt, weten wij wel wie er bij Ab1 komt vertellen hoe dat er in de praktijk aan toe gaat, een arrestatie tijdens een demonstratie. Hans, de geschikte tafelkandidaat is vanochtend door de Haagse politie aangehouden, op weg naar het centrum, waar onder meer het ministerie van VWS van Hugo de Jonge en de Tweede Kamer zijn.

De man deed eerder dit jaar een nieuwe versie van het schilderij de Nachtwacht cadeau aan Ernst Kuipers en Diederik Gommers.

Eerder op de dag werd al bekend dat een 22-jarige man is opgepakt omdat die een aanslag zou beramen op premier Rutte. Maar daar bleef het niet bij

Verslaggever Hans Nijenhuis, voormalig hoofdredacteur van het AD, is vanmorgen aangehouden bij een klimaatdemonstratie. Nijenhuis was met Extinction Rebellion op pad voor een artikel. De actiegroep wilde voor de derde dag op rij voor ernstige verkeershinder in Den Haag zorgen. Dit keer waren ze van plan om de Utrechtsebaan te blokkeren met stilstaande voertuigen, een van de belangrijkste verkeersaders naar het centrum. Maar de poging faalde nog voordat het begon.

AD.nl

,,Onder de zojuist aangehouden personen bevinden zich twee mensen die zich uitgeven als journalist”, legt de politie uit. ,,Omdat zij bij de vermoedelijke demonstranten in de auto zaten, zijn ook zij aangehouden. Zodra wij hun status als journalist hebben kunnen bevestigen, worden zij direct heengezonden.”

politie den haag (ad.nl)

Arrestatie Hans

De activisten wilden het verkeer op de Utrechtsebaan langzaam vaart laten minderen en uiteindelijk helemaal platleggen. Hiervoor hadden zij een heel plan uitgeschreven. Ze hadden bedacht welke route ze moesten rijden, welke rijbaan gebruikt moest worden en bij welke overgang er vaart geminderd moest worden. Het einddoel was om het verkeer volledig stil te leggen bij snackbar De Vrijheid, dit is ter hoogte van het tijdelijke onderkomen van de Tweede Kamer, arrestatie Hans.

arrestatie hans nijenhuis en nachtwacht

Door Jan-Willem

The Hague bureau chief aaalandje

Geef een reactie