https://aaalandje.nl
avondklok senaat

Ministers horen hun wetten in de senaat op dinsdag voor te leggen. Maar de avondklok moest en zou, en daarom moesten de Eerste Kamerleden op vrijdagmiddag terugkomen. Dat vonden ze niet leuk. Hoefde je Ferd niet te vertellen, die had al eerder met dit bijltje gehakt. De ‘chambre de reflection’, noemen senatoren hun huis graag: toegerust op het technisch beoordelen van wette die de Tweede Kamer heeft goedgekeurd. Maar van reflectie was op vrijdagmiddag 20 februari weinig sprake. Samen maakten de senatoren er een sprint van. Intussen veranderde President van het gerechtshof Marie-Anne Tan-de Sonnaville van een cheetah in een schildpad, tijdens de behandeling van het nog wel als ‘turbospoed’ ingestelde hoger beroep van het kabinet. Het is wereldnieuws:, merkt Roy: ‘Mijn Russische schoonvader prijst ons voor het ‘harmoniseren’ van de regels met die van ons. BBC-correspondent Ann Holligan bevroeg over zoveel cynisme onlangs Rutte, en werd met alle égards uitgekafferd. Avondklok senaat, zo die gaat.

chapter markers

1:01 Senaat siddert voor spoedwet Grapperhaus 5:17 Avondklok mag ook overdag? Ja 7:15 Zo vergaat het een Eerste Kamer… 8:00 Kamer is vooral boos omdat het vrijdag is 11:02 principiele bezwaren tegen opportunisme: GL 12:49 als de minister dat bedoelt dan kunnen we naar huis: GL 17:45 Zorgelijk,voor de rechtsstaat? Vreselijk 25:04 Gaan de verkiezingen door? DIt zijn de overwegingen 31:34 Dit doet denken aan de verkiezingen van 2002 en Fortuyn 33:04 Premier kaffert BBC-correspondent uit 36:39 Vaccinatie-voorspeller vooraf ingevuld 40:12 Wopke’s glijpartij. Die je wist dat zou komen?

Luister deze aflevering of kijk in ons archief naar andere memorabele gebeurtenissen van 2021. Zowel op het gebied van politiek als maatschappij, wij kijken en staan erbij. Zoek ons ook op Twitter of Facebook op (hieronder). Dan kan je ook met je oren dicht kijken. Dat is ook wel eens lekker, vinden wij tenminste. Jij?

Geef een reactie