https://aaalandje.nl
greenpeace wil dat rutte de wereld redt

Het demonstratie klimaat warmt op in Nederland, de laatste tijd. Greenpeace pakt komende zaterdag uit in een weekend van de waarheid voor het maatschappelijk klimaat van Nederland.

Je eigen spandoek op de demonstratie op de Dam op 6 november. Daar maakt Greenpeace reclame voor bij de NOS, in dit geval als pre-roll voor het hoofd van de IC van het UMC Groningen in Nieuwsuur. Dit is een still uit het spotje:

greenpeace / NOS

Klimaatdemo– inzet Greenpeace: Laat Rutte de wereld redden!

In Glasgow besluiten wereldleiders over onze toekomst

Van 31 oktober tot 12 november is de VN klimaattop in Glasgow. Dit is misschien wel het belangrijkste politieke moment sinds in 2015 het klimaatakkoord van Parijs werd gesloten. Landen spraken daar af om de opwarming van de aarde te beperken tot 1,5 graad. Maar die belofte maken ze niet waar. Dat moet in Glasgow veranderen.

Premier Rutte heeft de sleutels in handen

Premier Rutte heeft de sleutels in handen, maar blijft de stappen tegenwerken die zo hard nodig zijn om de klimaatcrisis aan te pakken. Kabinet Rutte IV komt zijn klimaatafspraken niet na. Nederland doet niet genoeg om het klimaatdoel te halen. En dat klimaatdoel is ook nog eens veel te laag en dik onvoldoende voor het klimaatakkoord van Parijs. Als een van de rijkste landen, zou onze uitstoot het hardst moeten dalen. Ook lopen we nog eens ver achter op onze buurlanden. Zo verhoogde Duitsland recent het klimaatdoel voor 2030 naar 65% minder CO2, terwijl Nederland op 49% blijft steken. 

Heb je al zo’n zware formatie, moet je ook nog de wereld redden. De dag na de Dam demo is in Den Haag zondag 7 november een grote demonstratie tegen het kabinet aangemeld op het Malieveld, van meer dan tachtig organisaties.

Misschien blijft de formatie wel een weekendje slapen in Groningen. Daar is een veel minder guur demonstratieklimaat.

demonstratie klimaat den haag amsterdam
Malieveld vlak voor de Tweede Kamverkiezingen 2021. bron
AAAlandje hoopt er ook het beste van. #staystrong

Door Jan-Willem

The Hague bureau chief aaalandje

3 gedachte over “Demonstratieklimaat: Greenpeace trekt knip en wil dat Rutte de wereld redt”
 1. Heerlijke podcast weer!
  De afgespeelde fragmenten in de podcast komen soms op hoger volume en een enkele keer op lager volume door. Ook lijken de fragmenten versneld te worden afgespeeld?

 2. In deze aflevering heb ik veel moeten knippen en plakken en die hebben we opgenomen met verschillende technieken.
  De versnelling die je hoort komt ook daardoor. In elke uitzending halen we stiltes er geautomatiseerd uit.
  We hebben deze issues opgelost inmiddels

 3. Bedankt Jan-Willem.
  Overigens mijn complimenten voor jullie podcasts. Geïnformeerd, fijne en gedoseerde ironie en nul geharrewar tussen de hosts!

Geef een reactie