https://aaalandje.nl
duitsland corona vrij

Duitsland corona vrij? Op 25 november kan de corona noodtoestand mogelijk worden opgeheven in Duitsland, meldt Bild op gezag van bronnen rond Jens Spahn. De minister van volksgezondheid heeft dat voorgespiegeld op de dag dat bij de grootste krant van onze Oosterburen de hoofdredacteur de laan uit werd gestuurd.

duitsland corona vrij
Simpsons Threehaus of horror (c)

Dat gebeurt nadat de NY Times onthulde dat hij affaires op de werkvloer had. De bron van dit nieuws laat zien hoe groot de baas van de machtigste krant van Duitsland is, binnenlandse media zouden het niet hebben aangedurfd het verhaal te publiceren. Zo komt niet alleen aan het tijdperk-Merkel een einde.

Dat brengt ons op podcast 13 uit het eerste seizoen. Een korte, bijzondere, waarin we vooruitliepen op het Muttiloze tijdperk dat aanbreekt.

Shownotes

De dertiende mag best een beetje eng zijn, en om het niet erger te maken waarschuwt Duitsland ons nu al aan het begin. Anja: Eindelijk horen we van kunstenaars, hoe somber ook (dystopisch, volgens JW) . Roy leert het ambacht van de terrasregels die tussen 12.00 en 18.00 gaan gelden. En hoeveel dat waard is.

Het leukste uit deze podcast vinden we zelf toch wel de spelshow Rekenen Met Hugo. In deze aflevering neemt de premier het op tegen de minister van VWS. Wat er toen gebeurde, zal je verbazen.

AAAlandje is een podcast over maatschappij en politiek. Met in de verwijzingen naar de culturele manifestaties in deze aflevering in het kader van kunstzinnige en culturele -educatie, -journalistiek/meningsvormende alsmede -satirische verwijzing naar artikel 15 Auteurswet fragmenten van  Treehouse of Horror – de jaarlijkse Halloween viering van The Simpsons; Kane – I want you to know; fragmenten Jens Spahn persco; Kamerdebat 21 april; Karoline Teska bij YT #allesdichtmachen; amateurbeelden Kreuzberg 24 april;

Door Jan-Willem

The Hague bureau chief aaalandje

Geef een reactie