https://aaalandje.nl
avondklok aaalandje podcast
  • Die ene bizarre rechtsgang van Willem Engel
  • Studenten gaan massaal om half vijf naar huis
  • Schaatsen: het verschil tussen Groningen en Den Haag
  • Cancel culture in het onderwijs

In aflevering twee komt allereerst het Haagse hof aan het woord, bijzondere fragmenten uit het spoedappel tekenen hoe bizar de dag was, dat de avondklok ineens verboden werd en toen toch weer niet. Nu die toch nog even blijft, kan Anja in Groningen genieten van een nieuwe, bijzondere ochtendspits. Die begint al om half vijf ‘s nachts. De Algemene Onderwijsbond ging nat door op verzoek van enkelen uit de achterban een verkiezingsdebat te cancelen, omdat Harm Beertema van de PVV mee zou doen. Raar, hij is een goed Kamerlid, leert een snelle kredietbeoordeling van AAA-landje: zelfs Roy kreeg altijd keurig antwoord op vragen. Is niet stiekem zijn vakmanschap de reden dat Beertema niet mocht komen? Al even bekoeld: het kort schaatsintermezzo,waarin de kloof tussen stad en platteland nu eens aan het licht komt dankzij ‘zingend ijs’. Eensgezind maakt wel het Catshuisberaad: het is steeds meer een raadsel wie wie nu aansteekt: het Outbreak Management Team of het kabinet. Anja maakt zich daarover steeds meer zorgen.

0:01 Rechters over avondklok – befje bizarre

3:33 Anja over de nieuwe ochtendspits (4.30 AM)

4:39 Sinds avondklok geen daling besmettingen meer

5:35 Kikkers in een pan op het vuur voor de wet, door tunnelvisie?

6:47 Marianne Zwagerman wint MartinGaus Lifetime Achievement Award binnen 75 seconden

8:34 OMT voelt zich genaaid

15:50 Vriendjes – politiek in de pandemie

19:04 Intermezzo on Ice: schaatsen 050 vs 070

23:34 Thuis in de onderwijzer: vakbond cancelt debat om uitstekend Kamerlid Beertema

34:58 Anja’s zorgen voor de komende weken

Luister deze aflevering of kijk in ons archief naar andere memorabele gebeurtenissen van 2021. Zowel op het gebied van politiek als maatschappij, wij kijken en staan erbij.

avondklok podcast

Geef een reactie