help en win actie persvrijheid delen

Persvrijheid delen: help de vierde macht, het grondrecht om gevoelens en gedachten openbaar of kenbaar te maken. “Een democratische samenleving kan alleen goed functioneren als de persvrijheid – als een van de voornaamste voorwaarden – goed geregeld is”, stelt Wikipedia. Daar zijn wij het mee eens.

Sterker nog: dat is de reden dat AAAlandje is begonnen. Want als ervaren journalisten zien we als geen ander hoe nauw de blik op de wereld is geworden bij media, die afhankelijk zijn van nieuwtjes van hoge heren, en advertenties moeten verkopen. Hierachter schuilt een complex van factoren, juist dat is een vast thema in onze podcast.

persvrijheid delen aaalandje is net amnesty
Eerlijk gejat van Amnesty. Vrije woorden moet je delen.

Hier, zo kan jij kan helpen

Schrijf een recensie op Apple Podcasts. Ook niet onze favo app, maar wel een waar alle andere apps hun hitlijsten vandaan trekken. Als je 5 sterren geeft mag je ons voor elke rotte vis uitmaken die je kan bedenken. Het hoeft niet. Het hoeft allemaal niet. Nieuw en handiger voor ratings is Podchaser, aanrader!
Deel eens een aflevering die je leuk vindt op je timeline, of gewoon op een verjaardagsfeestje. Het hoeft allemaal niet digitaal. Het hoeft niet.
Volg @aaalandje op Twitter
Beluister en deel ons podcastarchief. 
persvrijheid delen
GEBRUIK NA LEZING DEZE KNOPPEN. DIE HEB IK ER NIET VOOR NIKS INGEBOUWD WEET JE HOEVEEL GEDOE DAT IS? 🙂
Abonneer je gratis in Spotify of jouw andere bff-podcastapp

Word lid en/of deel onze Facebookpagina.

Persvrijheid delen: waarom lukt het nu niet genoeg?

TLDR. Een belangrijke factor die nooit aan een talkshowtafel of in de pod zit, is kunstmatige intelligentie, AI. Precies: die zelflerende algoritmes die fakenews en hatespeech groot maken. Daar zijn wij niet van, maar we houden wel van het ontrafelen van disinfo. Debunken dus. Maar leg dat maar eens aan een algo uit. Algoritmes zijn op last van de Europese Commissie en de WHO steeds meer afgesteld op het onderdrukken van controverses. Je kan ’n speciaal media-vinkje aanvragen bij Twitter en FB maar vanaf een bereik van >100k. En bouw dat maar eens tegen de algoritmische klippen op.

persvrijheid delen AAAlandje facebook pagina
Altijd minimaal 3 stuks nieuw gratis inzicht in elke aflevering!

En dat cadeautje dan?

Dat staat op je te wachten, dat hebben we beloofd als dank voor het persvrijheid delen. Je mag iets leuks uitzoeken in de AAAlandje giftshop! Maar nog leuker is de hoofdprijs van de AAAlandje seizoensactie: how about your own triple A podcast? Wij geven er één weg aan de likuh-sjèruh-rievjiewuh-en-vergeet-niet-te-twitteren fans van onze show, die ons warm maken voor een onderwerp waar we met z’n drieën in zouden moeten duiken.

Je kan ons een gewone elektronische brief sturen via leukerkunnenwijhetmaken [ed] maildienst_van-jeweetweldie_grootste_zoekmachine.com. Maar we hebben ook een kantoortje hier waar je een telegram kan sturen.

hugo de jonge dvd opzetten
Je kan ook thuisblijven en een podcast opzetten. Dat kan natuurlijk ook.

Door Jan-Willem

The Hague bureau chief aaalandje

Geef een reactie Reactie annuleren

Mobiele versie afsluiten