https://aaalandje.nl
Aangifte tegen Willem Engel

Ruim 5400 Nederlanders zouden dinsdagavond 23 november al een digitale aangifte hebben ondertekend waarin Viruswaarheid-voorman Willem Engel wordt beschuldigd van onder meer opruiing. Dit moet als één Aangifte tegen Willem Engel naar justitie, aldus de initiatiefnemers.

Aangifte tegen Willem Engel

Dat is op initiatief van onder meer Norbert Dikkeboom, die in een Twitter Space de tussenstand onthulde in een speciaal ‘vragenuurtje’ over het initiatief.

Aan de hand van fragmenten uit de media, en getuigenissen rond bijvoorbeeld demonstraties wordt een zo compleet mogelijke aangifte opgesteld, vertelde Dikkeboom. Luisteraars gaven daarbij input.

De aangifte en bijbehorende documenten staan op deze website. Hier de openingstekst:

De heer Engel heeft zich meermaals strafbaar gemaakt aan opruiing. In uitzendingen van Nieuwsuur (26 januari 2021) en de talkshow Op1 (27 januari 2021) vertelde u dat het Openbaar Ministerie streng zou optreden tegen opruiing en dat dit geenszins onderschat dient te worden. Dit alles betreft géén burgerlijke ongehoorzaamheid, maar het gericht oproepen tot verzet en het negeren van de (destijds) geldende (corona) regels, zie Art. 131 Wetboek van Strafrecht. De heer Engel heeft meermaals opgeroepen om de afgekondigde coronaregels te negeren en daarmee opgeroepen tot het plegen van strafbare feiten. Bovendien heeft de heer Engel meermaals opgeroepen tot het plegen van verzet tegen wat hij noemt: “het regime”. Direct gevolg van deze herhaalde oproepen zijn onder meer de rellen in Rotterdam op 19 november jl.

De aangifte die iedereen kan ondertekenen en indienen.

De methoden van opruiing van Engel komen vaak overeen met die van Hugo de Jonge, maar de dansleraar maakt ze onderdeel van wilde complottheorieën, is de klacht die uitgebreid onderwerp is in de aangifte:

Door Jan-Willem

The Hague bureau chief aaalandje

Geef een reactie