https://aaalandje.nl
20000 bezoekers NOS tellen hoe is dat dan in het echt

Hoe is zo’n coronademonstratie nu in het echt? In ieder geval allesbehalve wat er van gemaakt wordt. Geen eenheidsworst van Unilever. Geen uilen, wel Minerva. Maar vooral heel veel mensen die nog niet naar AAAlandje luisteren. Dat hebben we gecheckt.

20000 bezoekers NOS tellen hoe is dat dan in het echt
Al deze mensen, net als alle andere mensen, zijn van harte welkom in onze uitgaansdeal-locaties.

Maar hoe tel je ze? Dat is specialistenwerk, en de specialisten werken niet meer bij de politie tegenwoordig. Dit was de telling van afgelopen zaterdag vs september ’21. De tweet wijst de NOS aan als bron, maar dit is de veiligheidsdriehoek van de gemeente Amsterdam. Wie daar de telramen in handjes heeft weten we officieel niet, maar na gisteren wijst het vingertje van Gepetto wel een duidelijke richting uit 🙂

Fieldlab Femke: tellen voor het koppensnellen

De NOS doet alsof het minder druk is bij de demonstratie in Den Haag, dan in september in Amsterdam (foto boven). Maar AAAlandjes Anja, die bij beide aanwezig was, vond het vandaag aanmerkelijk drukker. Wij laten het tellen over aan…. jou! Natuurlijk niet door je met een zwiep in het diepe te gooien en te roepen ‘yo we gaan even varen in de mist’, maar gewoon met wat tips en trucs, en slimme wetenschap.

Met dank dus aan [volgtip!] Casper Albers. Hij is hoogleraar in Groningen maar voor wie het vriendelijk vraagt ook vaak het Centraal Bureau voor de Statistweeps. Zeker als je vragen hebt over methoden en technieken. Dus, hop, tellen en stuur je schatting in een envelop.

Door Jan-Willem

The Hague bureau chief aaalandje

Geef een reactie