https://aaalandje.nl
hugo de jonge maakt wappie

Het is een gevleugelde uitspraak in de politiek: niets zo blijvend als een tijdelijke maatregel. Dat geldt ook voor de QR-maatschappij, die gaat nog wel even blijven. En de coronacheck app heeft steeds minder met het virus van doen. Minister Grapperhaus wil vier jaar cel op frauderen zetten. En ook voor mensen met allergie voor vaccinatie geldt: u moet meedoen met de QR-maatschappij, weten we nu Hugo de Jonge in de Tweede Kamer liet vallen dat we er nog lang niet zijn komend voorjaar. Hoe kwam het zo ver, welke partijen stemden allemaal voor de ’tijdelijke wet testbewijzen’?

Daar wijdden we begin mei deze aflevering aan, die met de kennis van nu het terugluisteren waard is.

niets zo blijvend als tijdelijke wet
Hugo werd herkend op straat. Slechte tijden?

Goede tijden, slechte tijden

Als deze wet niet wordt aangenomen, breekt niet het einde der tijden aan (zie ook de video hieronder), zegt De Jonge tijdens de wetsbehandeling tegen de SGP. De achterban van die partij vraagt zich inmiddels af of het niet andersom is, dat door juist het wel aannemen van de wet (met steun van GroenLinks gebeurde dat, de partij die ook nu weer blij is met de nieuwe maatregelen, wellicht omdat het QR-bewijs ook gebruikt kan worden voor een toekomstige CO2-portemonnee) het einde der tijden is aangebroken.

Uit de radiobode

De verhalen die op televisie meteen worden omgebogen in prikpromotie, zijn die gebaseerd op hypnosetechnieken? AAA-landje test het uit, en rolt weer een hoop onmogelijke data op uit de cijfers van Hugo de Jonge en Rutte. Hoe kan het dat de Kamer ze hun zin geeft. Jan-Willem, Roy en Anja gaan door de geluiden van het Binnenhof over de wet testbewijzen voor de toegangsmaatschappij, en hoe alles in de persconferentie een paar uur later weer anders is. Het EU vaccinatiebewijs voor op reis komt er. Wijs op reis. Wijs op reis. Wijs op reis. Niets is zo blijvend als een tijdelijke wet.

Hate to say I told you show

Dit dacht AAAlandje in mei
Tot slot muziek, voor 40 miljoen mensen, maar niet op 3FM. Roy vertelt. Hier de clip van Leon Moorman

Auteursrechten 
CCNC Joshua (see previous)
Tweede Kamer, Telegraaf, Hypnosetrainingsreclamevideo’s, Rijksoverheid (persconferentie)
Leon Moorman has given written permit to royalty-free have this song played in the podcast. 

In deze podcast

4:26 Belasting ontwijken of niet? 12:13 Op vakantie en naar het songfestival met Rutte 18:26 De wereld volgens het RIVM en de onbetrouwbare overheid 20:49 Grondrechten? Hahaha, die bestaan niet. 25:36 Weg met het theater en het restaurant! 27:41 Help Jan-Willem aan zangles

28:19 MIVD & RIVM datbasesysteem vs wachtlijsten voor prikken en testsamenleving 33:05 NPO: de farmaceutische industrie krijgt controle over ons leven. 35:47 Met zijn allen tegen Hugo 39:27 Allemaal in de centrale database! 40:58 Van Gates naar een tijdelijke wet met een permanent karakter 45:26 Hypnotiseren met Hugo 50:33 Hugo vertelt wie achterblijft en waarom is dat vreemd? 1:04:42 3FM vindt Drentse pop te progressief

Door Jan-Willem

The Hague bureau chief aaalandje

Geef een reactie