https://aaalandje.nl
scholen twee weken dicht

Onderstaand bericht is tot over de oren gerectificeerd rondom de scholen, in deze podcast. Na protest is gedraaid, hoor je over oorzaken hiervan.

Op de ingelaste persconferentie komende vrijdag zal het kabinet bekendmaken dat de scholen twee weken dicht gaan. Vanaf maandag moet het onderwijs weer online, zeggen bronnen tegen AAAlandje. Of niet-essentiële winkels ook de deuren moeten sluiten om de stijging van het aantal besmettingen te temmen, is achter de schermen inzet van stevige discussie.

scholen twee weken dicht
Niet ieder schepsel zal rouwig zijn om een schoolsluiting.

De ingewijden, die op verzoek van AAAlandje anoniem blijven (Binnenhoofs blijkt besmettelijk, -red.), komen uit het onderwijs en het winkelbedrijf.

Winkeliers zouden achter de schermen hebben gedreigd met een gigantische schadeclaim, namelijk 100 procent van de geleden schade. Juist niet-essentiële retail moet het hebben van de laatste maand van het jaar. De omzet is in deze periode een vijfde tot bijna de helft hoger dan in de rest van het jaar, becijferde het CBS enkele jaren geleden (voor de pandemie).

u was gewaarschuwd...

Dat de scholen twee weken dicht gaan, lijkt op ‘veler verzoek’. De afgelopen dagen klonk uit veel kelen de roep om scholen te sluiten, veel wijst er op dat in de klaslokalen de katalysator van de virusverspreiding te vinden is. De hoogste percentages positieve testen zijn volgens het RIVM de afgelopen dagen te vinden in de leeftijdsgroep 10-14 jaar, gevolgd door de leeftijdsgroepen van hun ouders, 30-50 jaar.

scholen twee weken dicht
Grafieken over leeftijdsverdeling coronabesmettingen in de epidemiologische weekupdate van het RIVM van 23 november.

Door Jan-Willem

The Hague bureau chief aaalandje

Geef een reactie