Het aantal coronabesmettingen explodeert momenteel in Nederland (ook in 2G land Duitsland stijgt dit flink), en de exponentiële stijging past qua tijd perfect in de kabinetsmaatregelen om de Coronacheck app te verplichten in de horeca. De stijging is na het afsluiten van zwembadkleedkamers en terrassen voor QR-weigeraars.

Sinds verplichte QR explosie besmettingen
Sinds verplichte QR explosie besmettingen

Dit zijn de meest actuele gegevens van Ourworldindata, met landen waar de app wel verplicht is (NL, DE, ITA) versus landen waar die niet zo breed wordt gebruikt (UK, USA, ZWE). Een causaal verband hoeft het niet te zijn. Het hoeft niet, nee. Maar de correllatie is wel erg opvallend

Sinds verplichte QR een explosie besmettingen. Dat is in ieder geval niet de schuld van de ongevaccineerden. Eerder van het OMT en het kabinet. Wij schatten in dat de formatie nog even gaat duren. En de lockdownmaatregelen, hoe tijdelijk zijn die? Vorig jaar duurden ze tot na de verkiezingen. De stembusgang voor de gemeenteraad is maart 2022.

Door Jan-Willem

The Hague bureau chief aaalandje

Geef een reactie Reactie annuleren

Mobiele versie afsluiten