https://aaalandje.nl
jokkende ex-dokter

Bestuursvoorzitter Ernst Kuipers van het Erasmus MC dreigt minister van VWS te worden. Dat wordt gelekt vanuit de D66-kringen in Den Haag. Hij is keer op keer ontmaskerd als jokkende ex-dokter.

jokkende ex-dokter ernst kuipers
Van kritische media kreeg Kuipers een schilderij cadeau waarin hij wordt verbeeld in een ‘moderne Nachtwacht’.

Nieuw elan in het kabinet Rutte-4, betekent dat bewindslieden die al vóór benoeming in opspraak zijn omdat ze de kluit belazeren? Want dat is het geval met ex-dokter Ernst Kuipers, de liegende en bedriegende beddenplanner van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiëntenspreiding.

Liegen? Ja, dat hebben we in AAAlandje meermaals aangetoond. En hij blijft het doen. In september waren 900 IC-bedden in Nederland al teveel om te bemensen, vorige week waren er doodleuk 1250 bedden beschikbaar. En zo gaat het steeds.

Jokkende ex-dokter

Met zijn bangmakerij maakte Ernst Kuipers de avondklok mogelijk (na afschaffing stelde hij dat hij vooraf al dacht dat die niks zou opleveren), en nadat begin deze week Hugo de Jonge de behandeling van de 2G-wet uitstelde, maakte Kuipers prompt bekend dat code zwart van de baan was.

Voor zulk gedrag word je door de formerende partijen beloond, blijkt uit een tweet van Guus Valk, de chef-parlement van NRC.

Valk maakt ook een leuke podcast: Haagse Zaken.

D66’ers ‘houden rekening met’, dat klinkt als een proefbalonnetje over een omstreden lockdownmaatregel die even wordt getest bij het grote publiek. Laten we hopen dat deze benoeming ook even gepeild wordt, Nederland lijkt redelijk klaar met de kletsmajoor, die de afgelopen jaren verzweeg dat hij jarenlang schnabbelde bij farmabedrijven, waaronder AstraZeneca.

boekentip - code rood van thijs broer en peter kee

Toen de vaccins van AZ later geleverd werden aan Nederland, ging Kuipers aan talkshowtafels vol op het orgel om strengere lockdownmaatregelen te eisen.

Premier Rutte en minister De Jonge gebruiken Kuipers om kritische OMT’ers te omzeilen, hoor je onder meer in deze podcast. Maar ook in deze aflevering, en in deze. Of lees anders dit artikel. Dat kan natuurlijk ook.

Voor een passender functie elders: deel 2 van ons jaaroverzicht!

Door Jan-Willem

The Hague bureau chief aaalandje

Geef een reactie