https://aaalandje.nl

Podcasten doen we steeds meer, en jij wil dat misschien ook wel doen. Dit zijn enkele van de beste podcast tools, en dat zeggen we dan omdat we ze ook gebruiken enzo.

Doen we niet in de laatste plaats omdat steeds al die nieuwe mensen erbij komen. Het is ook zo simpel om contact te leggen met mensen overal ter wereld… Maar klinkt het wel een beetje?

De stap van een gesprek dat is opgenomen naar een podcast maak je door het geluid tot leven te brengen. En dat lukt niet met je built-in mic. Maar geen nood: je hoeft niet naar de technische school om binnen een kwartier wereldwijd je stem te kunnen laten horen, al dan niet live. We laten zien wat je nodig hebt, en wij zelf ook gebruiken.

Hardware / apparatuur
Geluidstafel

De nr 1 soundstation is de Rodecaster Pro. En dat komt omdat die zo goed doet wat ie moet doen.

Goede microfoons zijn er in alle soorten en maten. Hebben wij niet voor doorgeleerd zelf, maar elke muzikant weet raad. Koptelefoons: idem dito. Handig kan zijn: een mini boxje. Goeie laptop had je al neem ik aan?

Denk aan goede kabels. Kabels zijn vooral als ze kapot gaan een bron van ergernis bij het podcasten.

Apps
Hosting

Ja: hoe doe je dat? De ontwikkelingen volgen elkaar heel snel op dankzij de podcasting 2.0 beweging. Dat is fantastisch, maar dan moet je hosting partij wel mee kunnen. Hoe kom je daar achter?

Wij kennen natuurlijk niet iedereen, maar wel de key players. Die solide zijn en up to date: Buzzsprout en Captivate. Die laatste is interessant als nieuwkomer.

Het kost een paar euro per maand, maar je bent online altijd voor elke podcast app te vinden, dankzij een goede open standaard. Dit is een cruciaal element. Vraag gerust.

beste podcast tools professioneel
Access Zwollywood?

Voor het contact met de andere kant van ’t land of de wereld, zijn top systemen als Cleanfeed te gebruiken, maar ook gewoon Skype, Zoom of iets anders. Maar teamen/skypen/appbellen luistert nauw, qua audio.

Montage en audiobewerking doe je op je computer, met bijvoorbeeld Audacity en/of Garageband kom je er al. Maar dat kan natuurlijk makkelijker. Ask how.

Video & film

De audio klinkt beetje achterhaald misschien in het youtube en tiktok tijdperk. Dat klopt. Voor video oplossingen kunnen wij advies geven, dit is bij ons nu in ontwikkeling.

Content

Dat is dus all up to you.

.

Door Jan-Willem

The Hague bureau chief aaalandje

Geef een reactie