https://aaalandje.nl

De wetenschappelijke onderbouwing voor het gebruik van de Coronacheck app is nog zachter dan een gesmolten pak boter. De modellen die het OMT en het kabinet gebruikten om de invoering te rechtvaardigen, zijn bovendien geleverd door lobbyisten, onder wie oud-premier Blair van Groot-Brittannië. Hij lobbyt voor grote bedrijven die een wereldwijd digitaal paspoort willen.

wetenschappelijke onderbouwing 2G

Dat blijkt uit onderzoek en concluderen wetenschappers in een reportage van Follow the Money. Het past in een trend: ook de avondklok ontbeerde elke wetenschappelijke onderbouwing qua nut en noodzaak, net als Dansen met Janssen en het sluiten van horecagelegenheden.

Wetenschappelijke onderbouwing 2G?

Thomas Bollen en Jannes van Roermund schrijven:

Het tweede rekenmodel waarop het kabinet en het OMT leunen, van het Blair Institute, krijgt van wetenschappers eveneens veel kritiek. De denktank werkt samen met partijen die al jaren pleiten voor invoering van een digitaal identiteitsbewijs met biometrische informatie (gezichts- of irisscan) en gegevens over gedrag, bijvoorbeeld op sociale media. Aanjagers van dat project zijn onder meer Mastercard en Microsoft en bedrijven gespecialiseerd in gezichtsherkenningstechnieken. Deskundigen zijn resoluut over het wetenschappelijke gehalte van het rekenmodel van het Blair Instituut: lachwekkend.

FTM

Of hier sprake is van het misbruik maken van de pandemie of van een zorgvuldig uitgekiende ‘plandemic’, zoals critici beweren, is de grote vraag. Opvallend is dat Blair al meteen in het voorjaar van 2020 een waanzinnige lobby op gang zet voor wat door Bill Gates in 2015 al het project ID2020 is gedoopt. Daarbij was Accenture een van de belangrijikste partners.

De Europese Commissie lijkt Blairs project te willen gebruiken voor een machtsgreep, onderzoekt AAAlandje in de nieuwe podcast:

Coalitiedwang is in Nederland sterker dan welke (2G) wetenschappelijke onderbouwing dan ook: het parlement is reeds akkoord met 2G. Hierover kon je in deze en deze podcast al meer horen.

Door Jan-Willem

The Hague bureau chief aaalandje

Geef een reactie