https://aaalandje.nl
wijn helpt tegen corona

Een paar glaasjes teveel wijn (rood of wit) of champagne blijken de kans te verlagen dat je naar de teststraat moet. Dat schrijven Chinese onderzoekers deze maand in het wetenschappelijke tijdschrift Frontiers in Nutrition.

 rood, wit of champagne helpen tegen besmetting

Het artikel is peer reviewed, door een Italiaan en Chinese collega-wetenschappers, en wordt getipt in in ieder geval één academisch ziekenhuis in Nederland, dus we durven het hier te brengen op het hoogtepunt van de infowars tussen wappies en kabinet, die is opgelaaid. De wetenschap heeft dubbel blind getest, belangeloos en onafhankelijk gefinancierd, aldus de auteurs. Het onderzoeksbudget is bovendien afkomstig uit China, niet uit een bekend wijnland dus. Hoewel?

This research has been conducted using the UK Biobank Resource under Application Number 75732. This work was supported by the Guangdong Basic and Applied Basic Research Foundation (Grant No. 2020A1515011469), and the Sanming Project of Medicine in Shenzhen (Grant No. SZSM201812052).
The authors declare that the research was conducted in the absence of any commercial or financial relationships that could be construed as a potential conflict of interest.

This research has been conducted using the UK Biobank Resource under Application Number 75732. This work was supported by the Guangdong Basic and Applied Basic Research Foundation (Grant No. 2020A1515011469), and the Sanming Project of Medicine in Shenzhen (Grant No. SZSM201812052).
The authors declare that the research was conducted in the absence of any commercial or financial relationships that could be construed as a potential conflict of interest.

This research has been conducted using the UK Biobank Resource under Application Number 75732. This work was supported by the Guangdong Basic and Applied Basic Research Foundation (Grant No. 2020A1515011469), and the Sanming Project of Medicine in Shenzhen (Grant No. SZSM201812052).

The authors declare that the research was conducted in the absence of any commercial or financial relationships that could be construed as a potential conflict of interest.

COI.
wijn helpt tegen besmetting corona
Bevindingen

In Groot-Brittannië zijn de druiven nu zuur. Want de nationale dranken bier en cider doen het niet zo goed tegen het Wuhan-virus als wijn. Dat vonden de onderzoekers nota bene dankzij gegevens in Britse biobanken. Rood, wit of champagne helpen tegen het virus. Andere dranken juist niet

Our study suggests that subjects who usually consumed red wine and white wine and champagne above guidelines, and sometimes consumed 1–2 glasses/week fortified within the guidelines appear to have chances to reduce the risk of COVID-19. The consumption of beer and cider are not recommended regardless of frequency and amount of alcohol consumption, which increased the risk of COVID-19.

Conclusie van de Chinese studie. Die is hier open acces te lezen.

Heavy drinking was al niet goed en is dat ook na deze studie niet, waarschuwen de onderzoekers. Daar weten de luisteraars van de podcast AAAlandje alles van. Een jaar geleden berekenden de hosts hoe een Haagse slijter gemiddeld honderd flessen per uur verkocht tijdens de lockdown. Hieronder is dit item van minuut of vijf te beluisteren vanaf precies 15:00 minuten. Toen was deze nieuwe Chinese wijsheid, dat rood, wit of champagne helpen tegen virus, nog niet bekend. Dat weerhield veel mensen er niet van om toch wijn te drinken, blijkt uit onderzoek van de politieke podcast die Nederland bekijkt vanuit Den Haag, Groningen en Zwollywood.

Door Jan-Willem

The Hague bureau chief aaalandje

Geef een reactie