https://aaalandje.nl
mass formation hypnosis

Mass formation hypnosis: verkeert een flink deel van de wereld in een roes van angst, met ingrijpende gevolgen? De podcast van Joe Rogan kwam onder vuur te liggen  na een gesprek over de ‘omstreden theorie’ mass formation psychosis. Bedenker is de Vlaamse hoogleraar klinische psychologie Mattias Desmet. Emeritus hoogleraar massapsychologie Hans van de Sande (RUG) onderzoekt het verklaringsmodel van Desmet, en stelt alternatieve voor. 

wie are the angry mob?
Angst speelt een hoofdrol in het overheidscommunicatiebeleid, ziet hoogleraar Hans van de Sande. Kaiser Chiefs (foto) publiceerde ook al over dit thema.

Verder: aan het oostfront geen nieuws.  Dat weten we toch, drukken gewone Russen  en Oekraïeners ons op het hart. Roy van Veen analyseert: wie heeft wat te winnen?

AAA Linktree met je favo podcast app

Gast: Hans van de Sande

Na vijftig jaar sociaal psychologisch onderzoek naar het gedrag van ‘de massa’ aan de Rijksuniversiteit Groningen, geeft emeritus hoogleraar Hans van de Sande ook na zijn pensioen nog volop college en trainingen, onder andere aan crowdmanagemers van TSC, Europa’s grootste securitybedrijf. Staat bekend om ‘ideeën over crowdmanagement, massahysterie, massapsychologie, paniek, de wet van pleuris en nog veel meer’.

Voor lezingen en leesvoer kan je naar zijn website.

Bronnen

Bronvermelding van de fragmenten: Nieuwsuur, RT, ABC News, Aubrey Marcus podcast, CBC, Joe Rogan, Tweede Kamer. obv op 15 Auteurswet fragmenten uit Kaiser Chiefs – We are the angry mob op LL’14 en de Veronica Zomertruck leader van weleer. Bekijk de bronnen integraal terug in deze playlist.

Mass formation hypnosis: verkeert een flink deel van de wereld in een roes van angst, met ingrijpende gevolgen?

KNACK https://www.knack.be/nieuws/wetenschap/in-de-coronacrisis-is-de-publieke-opinie-in-de-greep-van-absurde-oordelen/article-opinion-1634377.htmlDie gesprekken begonnen niet meteen over ‘massahypnose’, dit vorig jaar nazomer opzetten. In de maanden daarvoor zocht hij wel de publiciteit over het smoren van wetenschappelijk debat rondom coronabeleid.Bijvoorbeeld bij Ad Verbruggen https://www.youtube.com/watch?v=sQNJ8XV4NpQ
Op het zelfde kanaal sprak hij ook uitgebreid over mass formation, maar onderstaand staan een paar engelse wat kortere fragmenten.

Fragment voorbeeld 1DeSmet legt het zelf uitMass formation 9m50 in engels het kwartje viel in augustus 2020

  1. tot aan 12m00 het hoeft niet boze opzet van een cabal te zijn.
  2. daarna uitleg ‘very specific conditions’
  3. 15.50 verschil bang voor leeuw en ‘free floating anxiety’

Door Jan-Willem

The Hague bureau chief aaalandje

Geef een reactie