onverdeeld open

Tweedeling is de schuld van Mona Keijzer, met haar petitie. Die aantijging uit het Outbreak Management Team (samengevat op de wijze die we geleerd hebben van talkshows met hoogleraren uit het Erasmus MC) verscheen op twitter, gepost door hoogleraar virologie Marion Koopmans op de petitie Onverdeeld Open.

onverdeeld open
Alleen samen krijgen we de overheid onder controle.

De Rotterdamse topviroloog zegt dat afscheid nemen van het coronatoegangsbewijs niets minder is dan ‘het kind met het badwater weggooien’. Dat badwater is overigens peperduur: dit jaar moet er al 29 miljoen euro bij omdat bijvoorbeeld extra printerpapier nodig is voor sneller verlopende QR-toegangsbewijzen, aldus minister ErnstraZeneca Kuipers (VWS).

Koopmans op Twitter

“Als we het coronatoegangsbewijs in september goed hadden kunnen inzetten, hadden we de R-waarde lang op 1 kunnen houden en waren de afwegingen over een lockdown heel anders geweest”, aldus Marc Bonten van de Universiteit Utrecht, bekend van Pfizer, Jansen&Janssen, GSK, Sanofi, AstraZeneca, MSD, BioMerieux en andere farmabedrijven waarvoor hij met zijn vakgroep betaald onderzoek verricht. Voor de goede orde: de verdiensten draagt hij naar eigen zeggen af aan UMC Utrecht, aldus zijn belangenverklaring.

Een CTB als Clinical Trial Bucketlist is best te billijken, met zo’n vooraanstaande staat van dienst.

De data zeggen evenwel iets heel anders. Ten eerste is het ctb in het najaar wel degelijk goed gehandhaafd in bijvoorbeeld de horeca. Valse beschuldigingen van onder meer minister Grapperhaus dat dit niet zo was, zijn door hemzelf onder aanbieden van excuses ingetrokken tijdens een Kamerdebat. Ten tweede: sinds de inzet van de QR-code ging in Nederland het aantal besmettingen juist razendsnel omhoog. Daarover geen woord bij de beschuldiging dat tweedeling de schuld van Mona Keijzer is.

ourworldindata liegt niet, zou je zeggen. het causale verband is evenwel niet vast te stellen, want dit wordt door het RIVM niet onderzocht.

De QR-app Coronacheck zou niet van afstand op non-actief te zetten zijn, bijvoorbeeld als iemand ondanks alle prikken toch besmet mocht raken. Maar op afstand alles uitzetten kan dus wel, blijkt nu de geldigheid van de toegang tot het sociale leven van mensen antistoffen en niet-geboosterden om administratieve EU-technische redenen op stil wordt gezet door de overheid. Luister daarover vanaf 41m07 onderstaande podcast. Dat is een followup op deze veelbeluisterde aflevering waarin we de ins en outs van de ctb-app CoronaCheck onderzochten.

Dat is Nederland vooraf nooit verteld, en dat Mona dit wel hoorde in de ministerraad, was voor haar reden om hierover in De Telegraaf aan de bel te trekken. Dat was voor premier Rutte reden om haar op staande voet te ontslaan.

You are either with Rutte, or with the wappies.

Is dit de reden dat Koopmans nu stelt dat de petitie #onverdeeldopen tweedracht zaait?

Door Jan-Willem

The Hague bureau chief aaalandje

Geef een reactie Reactie annuleren

Mobiele versie afsluiten