https://aaalandje.nl
podbode darknet diaries
voulnet podcast
@voulnet blijkt in Nederland bij de Nationale Politie uit zijn schulp gekropen.

Koeweitse hacker Onthullende AAA-luistertip deze week, uit de veelgeprezen categorie andermans aanraders, oftewel podcasts die elders opgenomen zijn. Deze week hebben we de nieuwste aflevering van de al jaren lopende serie Darknet Diaries. Niet alleen de storytelling is bijzonder, met elke week een waargebeurd verhaal over een hack of andere cybercrime.

De ene keer verhaalt de dader, de andere keer de whitehat hacker die ‘m wist op te sporen. Deze week het verhaal van de Koeweitse hacker Mohammed Aldoub, aka Voulnet, (twitter.com/Voulnet). Deze cyberdetective blijkt een van de leermeesters te zijn van het Team High Tech Crime van de Nationale Politie, en dat groeide in een paar jaar tijd uit tot de wereldtop.

Het grootste succes is het Encrochat-onderzoek, waarbij rechercheurs konden meelezen en -luisteren in tal van cryptotelefoons in handen van zware criminelen. Dat deden ze door de server over te nemen van de provider van de beveiligde toestellen. Dat leverde bijvoorbeeld deze zaak op.

Mo groeide met ze mee, vertelt hij in deze aflevering, die vanaf het moment dat hij naar de polder komt een spannende wending neemt.

De episode page bij de makers van Darknet Diaries

Door Jan-Willem

The Hague bureau chief aaalandje

Geef een reactie