https://aaalandje.nl
podbode cover 2

Vrouwen: je kan maar beter van ze houden. En ze af en toe een cadeautje geven, daarbij helpen we je graag. Want Podbode 2 is uit! Je wekelijkse micro- maar onmisbare podcastgids voor de beste nonfictie afleveringen in het Nederlands en Engels, deze keer vier shows over vrouwen die vooruitdenken, waarvan twee rond dezelfde persoon. Niet alleen verplichte kost voor mannen!

Podbode #2 door Jan-Willem Navis

Van Sigrid Kaag via Rian van Rijbroek naar Jonna Mendes: het zijn drie compleet verschillende vrouwen die weinig overeenkomsten hebben. De audio-afleveringen hebben wel allemaal een overeenkomst: steeds proberen de vertellers achter het eerste gezicht te kijken. Jouw gids van de week past deze week in slechts zes pagina’s, zodat snel je ogen dicht, en je oren open kunnen voor de beste podcasts.

podbode 2 vrouwen

De links:

Betrouwbare Bronnen
Wilma Kieskamp schreef een biografie over Sigrid Kaag. In gesprek met Jaap Jansen en PG Kroeger vertelt ze een zo boeiend levensverhaal over de D66-vicepremier dat Betrouwbare Bronnen twee afleveringen inblikt.

In de ban van Rian
&
Achter gesloten deuren
De twee series zijn opvallend goed naast elkaar te beluisteren. Joris Polman en Stijn van Gils van het Financieele Dagblad doen het verhaal van het beton van Strukton en de boardroom, Angelique Kunst van Tubantia duikt met steeds meer liefde in het brein van Rian, de vrouw die Centric op z’n kop zette.

True Spies: Jonna Mendez

Een goede vermomming kan het verschil betekenen tussen leven en dood, is de eerste boodschap in deze aflevering van True Spies over de ‘Chief Disguise Officer’ van de Amerikaanse inlichtingendienst CIA. Hoor een wonderlijk verhaal over een fotograaf die bij toeval op een waanzinnig carrièrepad belandde.

Is dit vrouwenblad de eerste aflevering van de Podbode die je ziet? Dan heb je er gelukkig nog maar eentje gemist. Die kan je hier teruglezen.


Door Jan-Willem

The Hague bureau chief aaalandje

Geef een reactie